ASSALAMUALAIKUM..

Terima kasih pada yg sudi mengunjung sepanjang ketiadaan Encik Ket. Sekarang saya kekangan masa, masih dalam perantauan. Insyaallah kalau ada masa sesekali saya balas kunjungan mana yang sempat. terima kasih sudi menjenguk penulisan saya walau sekadar picisan.. :)

Ahad, 25 Mei 2014

Liebster Award

Duduk bersandar membuka kata
Assalamualaikum pembuka bicara


.::Liebster Award From Cik Oren::.

First sekali, thanks you so much for Cik Oren, kakak kecil molek yg sudi mengetag saya. Sebenarnya dah seminggu tak jenguk blog. Jenguk2 je ada inform dari Cik Oren kat shoutbox yg membuatkan aku serba salah kalau tak jawab soalan-soalan ni cepat!
Ok nak jawab lah ni… 

sorry, My English so very bad. So try je lah sikit-sikit dalam BI ok.. 


1. Your date of birth. it's ok if you don't want to mention the year.
2 July 1994.

2. What kind of book do you like to read?
Novel. Comic. Religious books.

3. Who is your favorite author?
Tak khusus pada memana author. Ikut novel, kalau best saya baca. Tapi tokoh sasterawan, A. Samad Said jadi idola saya.

4. What do you like to share in your blog?
Karya saya and about my life. feelings, dreams, aspirations dan hal yg membawa apa jua makna dalam hidup.

5. Your favorite bloggers.
Casual bloggers. Blogger yg punya jiwa berseniJ

6. Your hobby.
reading, writing, listening to music, drawing, and merantau cari pengalaman hidup.

7.  What's your activity during weekend?
Ikut hobby. takpun tidur je lah. hehe.. 

8. Your favorite food.
Asam pedas.

9.  Do you play any music instruments?
Belajar main gitar.

10. Your favorite artist.
Tiada yg khusus.

11. What's your opinion about this blog?
Simple but membawa erti. profil pic tu kreatif!

Alhamdulillah. Selesai jawab soalan BI Cik Oren yg buat aku kekok. huhu.. 



.::Liebster Award From Anna Julia::.

Liebster award kedua from Anna Julia. Thanks you so much sebab sudi tag. syukur sebab Anna bagi soalan dalam bahasa melayu bukan sabahan! hahahahaha!! 

1. Berapa lama anda berblog?
Untuk mengetahuinya sila klik SINI. baca ruangan 'celoteh'. Hehe..

2. Tempat yang anda ingin sangat pergi? Kenapa?
Selain Mekah dan Madinah, Kelantan dan Terengganu. sebab mungkin islam lebih hidup di sana. 

3. Gold or Silver?
Entah. Haha

4. Tiga perkataan ringkas mengenai diri anda.
Mix (one word je. Hehe..)

5. Minat dengan Runningman?
Tak minat KPOP!

6. Antara malam dan siang yg mana satu? Kenapa?
Entahlah. Same je siang malam. Haha..

7.  Jika diberi peluang menjadi jutawan, apa perkara pertama sekali anda ingin lakukan?
Beli rumah sendiri.

8. Antara kenangan yg paling happening dalam hidup anda?
Mandi sungai dengan kawan-kawan. Oh ya, maybe dating masa zaman sekolah dulu. Heee~

9. Senaraikan lima benda yang anda benci.
Kawan makan kawan, perempuan yg sangat tergedik-gedik, orang yg rasa dirinya bagus, orang yang menilai orang lain melalui luaran dan orang yg suka menyombong.

10. Senaraikan lima benda yang anda suka.
Coklat. Kucing. Komik. Novel. Muzik

11. Komen ikhlas tentang blog Anna.
penuh luahan perasaan. cuba bawa pembaca pada rasa yg dia rasa melalui puisi. kan?? hehe.. 

Alhamdulillah. selesai sudah menjawab kesemua soalan. maaf andai ada yg tak memuaskan hati anda! 


So kepada semua new follower, secara automatiknya nama anda tersenarai sebagai calon yg akan menduduki peperiksaan 'Liebster Award'. Kalau fail, apatah lagi tak jawab, secara rasminya blog anda akan di hack! termasuk Cik Oren dan Anna Julia

Muhahahahahahahaha!! *gelak jahat!
#Senarai mangsa penerima award:
Tenku Butang
Shyra Ayra


Soalan Peperiksaan Liebster Award (SPLA) :
1.  Bio awak secara ringkas.
2.     Gambarkan pada saya kehidupan awak sekarang?
3.     Dalam hidup ni, apa perkara yang paling membawa erti?
4.     Apa itu cinta menurut anda?
5.     Senaraikan benda atau hal yang awak benci.
6.     Senaraikan benda atau hal yang awak suka.
7.     Apa impian atau cecita awak yang sudah tercapai?
8.     Bila bercakap soal persahabatan, apa pandangan awak?
9.     Bila bercakap soal kehidupan, apa pandangan awak?
10.  Komen ikhlas awak tentang blog Encik Ket?

Sesiapa yang tak di tagpun dialu-alukan sangat untuk join. dan bila dah join, jangan lupa letak LINK POST korang diruangan komen ya. Thanks are lot! Happy blogging. (>_<)

20 ulasan:

  1. haii ENCIK KET, anna dah jawab soalan peperiksaan nie haa..hehehhe, anna update dekat situ owkay..check this out..hehehe

    http://julia-daliana.blogspot.com/2014/05/and-selamat-malam-semua-my-best-buddies.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. jawapan yg menarik. btw, sya dah trfikir apa jawapan untuk soalan Anna no 11. heee...

      Padam
  2. insyaallah akan dijawab bile betol2 free..hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok.. anytime wahai ibu dirumah jua disekolah, hee..

      Padam
  3. Uinaaa..dia jawab sudah. Ini half Sabahan sudah mari. Hihi. Apa-apa pun, thank you so much sebab En. Ket dah selesai jawab soalan peperiksaan award ni. Happy Blogging. Nanti kita main gitar sama2. :D #oren

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.... Half Sabahan guane plak? hok aloh! haha..
      most welcome..

      pandai main gitar ke? jom blajar same! hehe..

      Padam
    2. Half kot. hahaha. Gitar? Bolehlah main.

      Padam
  4. hehe thankyouu sebab tag :) free nnti jawab k encik ket :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. most welcome. orite, anytime pun boleh. :)

      Padam
  5. Balasan
    1. soalan saya ada kat bawah budak tu! 10 je tak banyak. hehe..

      Padam
  6. heeeeeeeee.. dah jawab.. jom tengok.. heeeee

    BalasPadam
  7. http://tengkubutang.blogspot.com/2014/05/jadi-mangsa-tag-encik-ketanne-nurain.html

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum .
    Maaf tau Nik lambat . Heeee dah jawab soalan exam . hehehe
    http://milikallahsepenuhnya.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

    BalasPadam
  9. okeyh.. tetiba je sampai kat shout box!
    terkejut weyh.. thanks!

    BalasPadam
  10. yus dah jawab. terima kasih sebab tag :D

    http://smilingsafieqa.blogspot.com/p/liebster-award-4.html

    BalasPadam
  11. sudah jawap soalan encik ket http://ninahaniadin.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html#comment-form

    BalasPadam

usah biarkan pendapat anda lesap di sapu angin. tarikanlah jemari mu di atas keyboard. hehe...

Menarik minggu ini: